vrijdag 7 februari 2014

Dronke Kip met bite.

Dronken kip met bite.

Soort gerecht: Vleesgerecht

Dronken kip, denk dan niet dat onze boeren hun kippen dronkenvoeren. Het zit hem in de bereiding en bent u bang dat iedereen aan tafel zwalkend de tafel verlaat? Dan kan ik u gerust stellen. Tijdens de bereiding zal de alcohol vervliegen en heeft dit geen effect op je gestel. Wel wordt door de kip de smaak opgenomen van (in dit recept) bier. Heerlijk gewoon vooral het donkere bier welke zoeter is dan normaal pils. Dit maakt in mijn ogen het gerecht compleet.

Ingrediënten: 
6 drumsticks
6 kippen vleugels
100gr pompoen
1 rode peper
1 gele peper
zout uit de molen
1 el. hot currypoeder
1 el. olie
40 g roomboter of margarine
1 klein blikje maiskorrels
33 cl donker bier
2 dl santen of kokosmelk
evt. allesbinder
gemberpoeder
zout en peper

Bereidingstijd: +/- 60 minuten

Benodigdheden (keukengerei): snijplank, snijmes, 2x koekenpan, deksel & garde

Bereidingswijze: 
Bestrooi de kip rondom met de curry. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak hierin eerst de drumstick en als deze licht bruin zijn de kippenvleugels ook lekker bruin. Snij het stuk pompoen in blokjes en laat wat boter en bak hierin de pompoenblokjes. Voeg de dijen met de bakolie toe aan de pan met pompoenblokjes als deze licht gekleurd zijn. Doe een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje stoven. Snijd nu de pepertje in ringetjes en haal de zaadjes er uit. Doe dit zorgvuldig en was na dit werkje je handen goed. Kom tijdens het werken met pepertje niet met je handen in of bij je ogen, deze gaan anders branden van het sap van de pepertjes. Voeg nu de gesneden pepertjes en de uitgelekte mais aan de stoofpan toe. Blus met het bier en laat de kip ca. 40 min. zacht door pruttelen. Na de 40 minuten voeg je de kokos-melk toe en laat het nog even inkoken (zonder deksel). Mocht de saus te waterig zijn bind het vocht bij met allesbinder. Maak de saus op smaak met gemberpoeder en zout/peper.

Serveertip:
Dit gerecht is lekker met gekookte gele rijst en wellicht lekker tropisch fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten