woensdag 19 februari 2014

Een Zweeds momentje.

Vandaag op bezoek bij Fia Gulliksson in haar Jazzköket een Jazzclub waar ze ontbijt, lunch & dinner serveren. Wat een heerlijke tante die Fia, werkt met bijna alleenmaar locale producten zoek altijd naar vernieuwing maar houd de traditie van bereiding hoog in het vandel heeft. Dagelijks heeft ze voor de lunch 3 gerechten vandaag een heerlijk vis gerecht met aardappel en wortel, een lamsstoof met een koolsalade en gepofte aardappel en voor de vegetariër een uien wortrelsoep met een dessertje van cake met geslagen room met lingonbessen. Allemaal jammie. Om je vingers bij af te likken. Ook het concept is anders dan wij gewent zijn je besteld aan de counter snijd wat brood en neemt koffie, thee, sap of water en zoekt een tafeltje. Daarna krijg je je maaltijd geserveerd. Wat mij meteen opvalt is dat er geen peper en zout op tafel staat. En ik moet zeggen het is ook niet nodig. Ondertussen kun je nog brood of drinken en dat allemaal voor een vaste prijs. Lunch is hier max 129 kronen ongeveer € 12,50. Heerlijk een verwennerij.  Wij smikkelen nog even door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten