donderdag 23 januari 2014

Pan tosti lunch tip

Pan tosti met boeren brandnetelkaas*

 Soort gerecht: Lunchgerecht

Een tosti (Nederlands-Nederlands) of croque-monsieur (Belgisch-Nederlands) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee sneetjes brood, samen met het tussenliggende beleg (ham, of een ander soort vlees en kaas) te roosteren. Dit doet men vaak in een tosti-ijzer, grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan. Volgens het Etymologisch woordenboek van het Nederlands komt het woord van het Italiaanse tosti – geroosterde sneden brood – dat een 'veritaliaanst' meervoud van het Engelse toast is.

Ingrediënten:
- 4 plakken desem brood
- Meerdere plakken boeren
- brandnetelkaas (6 plakjes geschaaffper tosti)
- ½ ui
- 1 tomaat

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden (keukengerei): Snijplank, broodmes, snijmes, kaasschaaf, spatel & koekenpan

Bereidingswijze:

Zet de koekenpan op een laag vuurtje om voor te verwarmen. Leg op een bord de 2 sneetjes neer. Leg er plakken kaas op, daarna snijd je de ui in fijne ringetjes. De tomaten snijd je vervolgens ook in dunne plakjes. Die legt je vervolgens op de kaas. U bedekt alles weer als laatste met kaas. De andere sneetjes brood legt u er dan ook op. En dan kan het in de tosti koekenpan en doe het vuur iets hoger (niet te hoog). Blijf bij de pan en keer de tosti met de spatel regelmatig om. Als de tosti mooi bruin is en de kaas gesmolten is hij klaar om gegeten te worden mmmmmm.

Serveertip:

Serveer de tosti met een toefje tuinkers en vergeet eens die mayo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten