vrijdag 24 januari 2014

Doe eens anders met andijvie

Andijvie met appel en walnoten

Soort gerecht: Bijgerecht (groente)

De Wellant appel is een rasecht Hollands product met z'n oorsprong in Wageningen. Door een Nederlandse selectie te kruisen met Elise ontstond Wellant. Zijn klassiek rode blos, rustieke uiterlijk en robuuste formaat maken van de Wellant een opvallende verschijning in het winkelschap. De Wellant kent een rustige groeiperiode, waarin hij het beste van de natuur tot zich neemt. Het resultaat is een bijzondere appel met een uitgesproken smaak en een robuust formaat. Door zijn intense smaak en fruitige geur overtreft de Wellant alle andere appels. Een ware en uitzonderlijke appel voor de echte ‘connaisseurs’

Ingrediënten:
½ krop andijvie
1 ui
1 appel
1 teen knoflook
40 g walnoten
½ tl komijnzaad
1 tl kerrie
1 tl mosterd
olijfolie om in te bakken

Bereidingstijd: +/- 15 minuten

Benodigdheden (keukengerei): snijplank, snijmes, schilmesje, wok, spatel, knoflookpers

Bereidingswijze:

Was de andijvie, laat deze uitlekken en snij hem in repen. Haal de ui uit haar schilletje en snipper hem fijn. Snij nu de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Fruit in de wok het gesnipperde ui in een beetje olijfolie, voeg de geperste knoflook, kerrie, mosterd en komijnzaad toe. Was de appel en snij deze in partjes (niet te klein). Vergeet niet het klokhuis te verwijderen. Voeg nu ook de appelpartjes en walnoten(eventueel doormidden gebroken) bij het mengsel in de wok en fruit deze even mee. Voeg beetje bij beetje de andijviereepjes toe en laat dit al omscheppend slinken.

Serveertip:

Serveer bij deze lekkere wok schotel wilde en bruine rijst. Verder zou je nog kunnen combineren met andere harde fruitsoorten.

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten