woensdag 4 december 2013

Suiker in de Bolognesesaus??

Tja even makkelijk een pak met kant en klaar saus. Pasta koken saus warm maken en klaar. Euuuu maar wat eet je eigenlijk? Wat zit er in zo'n product met kiest bewust logo? Veel en toch ook weer weinig. Als saus raakt het kant nog wal. En dan ja daar is hij weer SUIKER!!! Nu kook ik al een paar jaartje en op verschillende niveaus maar suiker door de Bolognesesaus nee. Dus wil je eens een echt recept voor deze heerlijke saus dan zou ik beginnen met deze ingrediënten;
150 gram Parmaham of andere rauwe ham
150 gram wortel
150 gram bleekselderie
150 gram ui
100 gram ontbijtspek
600 gram rundertartaar
2 eetlepels melk
1,5 deciliter droge witte wijn
6 deciliter runderbouillon
1 blikje tomatenpuree (140 gr)
zout en peper uit de molen naar smaak
4 eetlepels olijfolie
40 gram boter
eventueel 1/8 liter room

Ik zie geen suiker heren & dames van Bertolli. Eet smakelijk en weet wat je eet dus niet te veel suiker..

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus je wilt geen natuurlijke suiker uit suikerbieten in je saus, maar je gooit er vervolgens wel allemaal suikerhoudende ingredienten bij! Reken even mee:

    150g wortel: bevat 7,35g suikers
    140g tomatenpuree: bevat 14g suikers
    150 ui: bevat 9,19g suikers
    1,5 deciliter droge witte wijn: bevat 9,75g suikers

    Er zit dus al meer dan 40 gram suiker in je saus! Dat is 8 suikerklontjes. Dat is een suikerklontje meer dan in de zak van Bertolli. Eet smakelijk...

    BeantwoordenVerwijderen