dinsdag 3 december 2013

Het echte koek & zopie recept.

Ja de buitenkant van de koek & zopie is klaar morgen de laatste hand aan het binnenwerk. En dan op naar de IJsbaan.

Weet je eigenlijk het recept voor Koek & Zopie? 

De koek & zopie-tentjes bestaan sinds de 17e eeuw. Tegenwoordig drinken we chocolademelk of thee, maar zopie betekent borreltje. In het originele recept van zopie zit dus veel bier en rum. Omdat het ijs niet onder land- of waterwetten viel, kon men naar hartelust drinken op het ijs. Wat dus ook werd gedaan in de 17e eeuw.Met dit originele koek & zopie-recept kun je deze week authentiek genieten van het schaatsen.

Ingrediënten
1 liter bier
1 dl rum
1 pijpje kaneel
2 plakjes citroen
125 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
2 kruidnagel

Bereidingswijze:
Breng het bier samen met het pijpje kaneel, kruidnagels en citroen aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op een zeer zacht pitje doortrekken. Roer de suiker met de eieren los. Bind met dit mengsel het bier. Voeg op het laatst de rum toe. Laat het geheel nu niet koken. Uitserveren in een mok lekker je handen er om heen en smullen maar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten