woensdag 24 juli 2013

Wat eten we vanavond iets uit de berm!

Tijdens mijn ochtend wandeling met onze hond kwam ik deze jongens tegen. Lekkere jonge brandnetels de meesten onder u zien het als onkruid, sommige kennen de thee vorm hiervan. Maar wist u dat de brandnetel een mooie en lekkere groente kan zij. Vanavond staat er bij ons op het menu penne (pasta) met uitgebakken spekjes en een roomsaus (niet uit een pakje) waar we de brandnetel blaadjes op het laatste moment met de spekjes even aanzetten en laten slinken. De bladeren slinken zoals spinazie dus heb je best wel een hoeveelheid nodig. Eet smakelijk... info: brandnetels zijn voedzaam, bloedzuiverend, werkt anti allergische. Denk bij het plukken en bewerken wel dat de steel netels heeft gebruik keuken handschoenen bij de bewerking.

1 opmerking:

  1. Brandnetel is inderdaad als spinazie, weet ik al heel lang, maar als je dat langs je looppad plukt, moet je wel rekening houden met wat er allemaal overheen gepist heeft! Honden, katten, mensen en tegenwoordig misschien ook wolven.. Er is een mythe dat als je je adem zou inhouden tijdens het plukken van brandnetels, je niets zou voelen, dat is niet waar ;-)
    En er is nog iets wat je niet moet doen!
    De jonge bladeren van de paardenbloem zijn heel lekker in een salade, helemaal niet zo bitter als je zou denken! Echter nooit gewassen uit de berm van een snelweg plukken! De planten nemen de uitstoot van het verkeer op!
    Tim

    BeantwoordenVerwijderen