woensdag 24 juli 2013

Uit eten bij Peterus Woerden

Op een lekkere zomeravond uit eten op het terras. We hebben niet gereserveerd na kort overleg blijkt er met 15 minuten een tafeltje vrij te zijn voor ons. We nemen even plaats op het terras op het Kerkplein bestellen een drankje en wachten af. Voor dat de drankjes geserveerd werden kunnen we al aan tafel (binnen 5 minuten). We verhuizen naar het Kazerneplein onze drankje arriveren gelijk als wij zitten. Super geregeld de bediening lijkt een geoliede machine. Met 5 personen bediening 25 tafels van een hapje en een drankje voorzien top. A daar is de menukaart deze is al gebruikt er zitten vlekken op en er zitten broodkruimels tussen. Puntje van aandacht. Aan de hoeveelheid voor- tussen- hoofd- & nagerechten kan ik concluderen dat er veel met verse producten word gewerkt. Door de serveerster word ons ook een 3 á 4 gangen menu aan geprezen. Even later bestellen we ons eten 1x het 4 gangen menu, 2x een voorgerecht (één met de vraag om de kaas appart te doen)  en 3x hoofdgerechten. Hierbij bestellen we bij passende drankjes een flesje witte wijn en een rode wijn. Twee tafelgenoten nemen nog een softdrink één wisseld zijn bestelling van drankje. Ik ben benieuwd of het goed door komt. Helaas is er verwarring en staat een andere serveerster met verkeerder drankjes. Dit wordt direct recht gezet en merken we er weinig van. De voorgerechten worden geserveerd 1x van het menu rollade van gamba's met tomaten salsa limoenschuim en saltyfingers en 2x carpaccio waarvan 1 met de kaas apart.  Helaas is dit niet het geval. Jammer. Onze serveerster heeft het snel in de gaten en bied een nieuw gerecht aan we waren al begonnen en mij tafelgenoot heeft reeds de kaas verwijderd en eet door. De Gamba rollade is lekker maar een tikje te droog smaken met de salsa en saltyfingers zijn heerlijk. De carpaccio is groot met pijnboompitje geraspte parmezaanse kaas, rucola en saus veel saus naar mijn mening. Wel kan ik zeggen dat het geen waterige carpaccio is. Op naar het tussen gerecht. Onder tussen wordt de wijn netjes bij geschonken (wordt nog wel eens vergeten) we zijn tenslotte een avondje uit. Mijn tussen gerecht bief tartaar met een peper azijn dressing met niet aan gemaakte rucola. Bij na vraag van welk rund deze bief is is het antwoord Nieuwe Zeelands rund. Helaas in de regio zijn zulke lekkere en speciale rundvlees aanbieders. Smaak is lekker ook met de dressing toch ga ik persoonlijk voor de klassieke manier van de steak tartaar. Op naar het hoofdgerecht. Serveerster komt melden dat het lam gerecht niet meer voorradig is wel kan de keuken een aangepast gerecht maken we kiezen deze optie. Geserveerd worden 1x een tournedos 1x een combimatie vam lamsrack, rundermuis en ossehaas van het menu 1x boerderij eendeborst en een ravaioli met een truffel vulling. Gerechten zien er smaakvol uit helaas bij de vlees gerechten bijna identieke opmaak van het bord. Smaken zij lekker een ieder zit lekker te smikkelen aan tafel en de bordtjes gaan dan ook leeg. Ja en dan een toetje het nagerecht. 1x chocolade soufle bij het menu deze wordt door een van de tafeldames gretig in gepikt zelf neem ik een kaasplateautje en mijn tafel heer gaat voor een crème brulee. We hebben ook deze ronde smakelijke verorberd.  Wel een opmerking maken over de graskaas werd als graskaas van dit jaar aangeprezen maar was zeker verder gerijpt.  Bij navraag werd mij vertelt dat het graskaas was van 2012. Ik heb hierbij een beetje mijn twijfels bij.  De smaak en mond gevoel was daarvoor te licht... na het voldoen van de rekening gingen we de nacht in met een tevreden gevoel.

WAARDERING:
Bediening: 8
Eten smaak: 8
Eten precentatie:6, 5
Prijs kwaliteit: 7

Diner voor 4 personen kosten €198, 00
En ja de drankjes stonden verkeerd op de rekening.
Gemiddelde cijfer 7, 4

Deze recensie is geschreven door iemand met een lichte vorm van dyslexie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten