dinsdag 30 juli 2013

Lunch in Bretagne

Het was al weer lunchtijd het gezelschap melde zich later dan verwacht. De vraag was een luchte maar toch voedzame lunch. Lekker naar de markt geweest mooie grote tomaten heerlijke artisjokken jammie jammie. Op de weg terug verse salades gekocht bij een boertje langs de weg €5, 00 voor 6 kroppen zo van het land. Op de vraag of hij ook al nieuwe aardappeltjes had trok de beste man enkele aardapelplanten uit de grond. En ja ze zijn groot genoeg daar maak ik aardappel salade van heerlijk. Dus retour en richting keuken. Artisjokken koken serveren met zouteboter en peper een salade met heerlijk ruikende tomaten komkommer eitje lekker simpel dressing erbij. Onder tussen de aardappels afgespoeld en bijna gaar gekookt in plakjes snijden even iets azijn er over sprekkelen klein beetje mayo iets peper en dan als vleesje een soort zurezult. Dit geheel serveerde ik met lekker vers stokbrood.  Daar komen de gasten o en a en aanschuiven maar. Het mooiste altijd als het tijdens het eten van een maaltijd stil is. Dit noem ik respect voor de chef. Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten